kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Vredna donacija za DVD Borovo

U Borovo je ovih dana iz Austrije stigla vredna donacija, navalno vatrogasno vozilo. Predsednik DVD-a Borovo Miroljub Mladenović i načelnik Zoran Baćanović 27. juna su boravili u Vatensu, gde su preuzeli donaciju vrednu 25 hiljada evra. Više o ovoj poseti i donaciji saznali smo od načelnika Zorana Baćanovića.

– Donacija je iz grada Vatensa u pokrajini Tirol. Vozilo je donirano preko županijske Vatrogasne zajednice. Ono će povećati našu spremnost u gašenju požara. Iako je vozilo određeni broj godina bilo u funkciji, za naše uslove i potrebe ono je više nego dobro. Vrlo dobro je očuvano i siguran sam da će uz već postojeće kapacitete u opštini Borovo doprineti da naši meštani mogu mirno spavati, uz dobar rad našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Vozilo je stiglo u Borovo na Vidovdan 28. juna, a nakon registracije biće stavljeno u funkciju – priča Baćanović.

Načelnik Baćanović se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

U Austriji smo imali srdačan prijem od strane ljudi iz grada Vatensa i našeg domaćina Petera, a takođe su nam kod prevođenja i u snalaženju u toj zemlji pomogli naši sumeštani koji rade u Austriji, Srele Lukić i Gvozden Stevanović, kojima se ovom prilikom zahvaljujem – kaže Baćanović.

U razgovoru za Radio Borovo pohvalio je i rad borovskog DVD-a.

– Opština Borovo za rad DVD-a izdvaja 5 odsto vlastitih prihoda iz budžeta opštine Borovo. To je naša zakonska obaveza, ali moram reći da je u protekle četiri godine premašen taj zakonski minimum, zahvaljujući dobrom radu društva. To je potvrdio i gospodin Peter iz Austrije prilikom obilaska borovskog DVD-a i još nekoliko takvih društava na području Vukovarsko-sremske županije, kako bi doneo odluku kojem će dobrovoljnom vatrogasnom društvu bi ti donirano vozilo. Kad je došao u Vatrogasni dom u Borovu bio je oduševljen zatečenim stanjem, opremom, urednošću zgrade i ljudskim kapacitetima i tada je doneo odluku da Borovo dobije ovu donaciju. Procenjena vrednost doniranog vozila je 25 hiljada evra, a dobili smo ga gratis. Jedina naša obaveza je trošak dovoza i registracija koja košta oko 1.500-2.000 evra – podvlači Baćanović.

Na pomoći u realizaciji ove donacije županijskom zapovedniku i Opštini Borovo zahvalio se predsednik borovskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Miroljub Mladenović.

– Sigurno da nam znači mnogo ova donacija. Sad smo opremljeniji, to je mlađe vozilo s visokim pritiskom, što znači da s mnogo manje vode možemo dejstvovati i ugasiti svaki požar – rekao je Mladenović.

On ističe da je Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo za naše prilike relativno dobro opremljeno i kadrovski ekipirano. Danas ima 40-ak članova, uključujući decu i mlade. DVD Borovo deluje i preventivno na suzbijanju požara. Mladenović podseća da je počela žetva i da je zabranjeno spaljivanje na otvorenom.

Otkriva i daljnje planove, prvenstveno na uređenju Vatrogasnog doma.
– U planu je podizanje sprata na Vatrogasnom domu što bi, prema planu, trebalo biti realizovano tokom 2018. godine, u saradnji s Op&scaro n;tinom Borovo – navodi Mladenović.
Borovski vatrogasci pripremaju se i za obeležavanje značajnog jubileja, 85 godina vatrogastva u Borovu, odnosno rada društva. Proslava će biti upriličena 27. avgusta ove godine.

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content