kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Prikupljeno 4.600 kuna

borovsko-srce-2016-zavrsna

Dodelom pehara za osvojeno prvo, drugo i treće mesto te za najboljeg strelca i igrača turnira, sinoć je u sportskoj dvorani Osnovne škole Borovo završen 5. humanitarni dvoranski turnir u malom fudbalu “Borovsko srce 2016.”.

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović zahvalio se svima koji su podržali ovu humanitarnu manifestaciju, ističući da je od kotizacija i dobrovoljnih priloga građana prikupljeno 4.600 kuna, za pomoć socijalno ugroženim porodicama iz Borova.

– Čestitam pobednicima turnira “Terminatorima”, drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi i svima koji su odazvali, da svojim učešćem podrže ovu humanitarnu akciju, za kupovinu kućnih uređaja za socijalno ugrožene porodice iz Borova. Prikupljeno je 4.600 kuna, 3.000 od kotizacija i 1.600 kuna od dobrovoljnih priloga građana. To je suština i smisao ovog turnira i nadamo se da će tako biti i ubuduće – rekao je načelnik Baćanović.

Na turniru koji je održan proteklog vikenda, 24. i 25. decembra, u organizaciji Srpskog narodnog foruma i Opštine Borovo, učestvovalo je 15 ekipa.

Prvo mesto na turniru osvojili su “Terminatori”, koji su u finalu savladali ekipu “GR VU”, rezultatom 9:5. Pobednička ekipa nastupila je u sastavu: Siniša Lazić, Mladen Mitrović, Milan Rakić, Nikola Ilinčić (najbolji igrač turnira), Borivoje Savičić i Aleksandar Macut.

Kapiten pobedničkog tima Mladen Mitrović pohvalio je organizaciju turnira i njegov humanitarni karakter.

– Utisci su pozitivni, tim više što smo osvojili prvo mesto, što za nas nije bilo primarno, već želja da podržimo ovu akciju. Prijavili smo se i odlučili da ovaj turnir odigramo najbolje što možemo, a to je rezultiralo ubedljivim prvim mestom. Pored toga što volimo sport, motiv da se prijavimo bio je humanitarni karakter ovog turnira. I ovogodišnji turnir je opravdao svoju svrhu i humanost, uz fer igru i suđenje. Inače, već 10-ak godina sastajemo se ponedeljkom u sportskoj dvorani u Borovu, dosta smo uigrani, iako smo po broju godina najstarija ekipa. Zahvaljujem se organizatoru, publici koja se odazvala u velikom broju, a dogodine vidimo se opet! – poručio je kapiten prvoplasirane ekipe.

Treće mesto na turniru osvojio je “Protein” iz Bobote, savladavši u utakmici za treće mesto “Reakciju”, rezultatom 5:0. Za najboljeg strelca turnira proglašen je Đorđe Kovačević iz Bršadina s postignutih 12 golova, inače igrač Fudbalskog kluba “Bršadin”, a za najboljeg igrača turnira Nikola Ilinčić iz Dalja, igrač Fudbalskog kluba “BSK” iz Bijelog Brda. Kovačević je na ovom turniru igrao za ekipu “GR VU”, a Ilinčić za “Terminatore”.

Zadovoljan je i generalni sekretar Srpskog narodnog foruma Zoran Kojić. “Iako je ove godine na turniru učestvovao dosad najmanji broj ekipa, zadovoljan sam što se, uprkos iseljavanju stanovništva, održala ova humanitarna akcija, pokrenuta 2012. godine, upravo na inicijativu SNF-a” zaključio je Kojić.

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content