kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Uklanjanje objekata u Tržnom centru Borova

uklanjanje trznog centra

Prošle sedmice započelo je uklanjanje neuslovnih objekata u Tržnom centru Borova.

Objekte uklanjaju sami vlasnici, o svom trošku, a ne – kako se piše po pojedinim forumima, odnosno društvenim mrežama – na račun poreskih obveznika, potvrdio je u izjavi za Radio Borovo zamenik načelnika Duško Drobić.
Zamenik načelnika podseća da je Tržni centar sagrađen i pušten u rad 2000. godine. “Nažalost, neki objekti nikad nisu bili u funkciji. Nakon 15 godina oni su devastirani, zub vremena je učinio svoje, a unazad dve godine niti jedan objekat nije radio. To su privatni objekti. Oni nisu u vlasništvu Opštine, kao što se može pročitati na pojedinim forumima, da je to Opština sagradila i sada ruši. To su privatni objekti, koje su sagradili privrednici, a Opština je obezbedila infrastrukturu. Oni su s vremenom postali ruglo, tako da smo obavestili vlasnike objekata da su dužni ukloniti objekte o svom trošku” priča Drobić. On podseća da su s vlasnicima sklopljeni desetogodišnji ugovori, koji su istekli pre pet godina.
“Pojedini vlasnici su počeli uklanjati svoje objekte. Ko ne bude uklonio svoj objekat i ko se bude oglušio o ovu odluku, a verujem da to neće biti slučaj, Opština će izvršiti njihovo uklanjanje na račun vlasnika. Mi planiramo da otvorimo taj prostor građanima. Verujem da ćemo već ove godine započeti radove na njegovom uređenju, a iduće godine napraviti prostor koji će da služi svim građanima Borova sa sadržajima poput dečjeg igrališta i kutka sa spravama za vežbanje, a takođe planiramo posaditi drveće i postaviti klupe”, kaže Drobić. Zamenik načelnika napominje da postoje različite ideje, kako bi se taj prostor mogao urediti, koje se razmatraju.

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content