kontakt telefon: +385(0)32 439 598

90 godina borovske Sloge: Veliki jubilej malog kluba

utakmica-sloga-vojvodina

Svečanom akademijom i prijateljskom, fudbalskom utakmicom sa srpskim prvoligašem Vojvodinom, Fudbalski klub “Sloga” iz Borova obeležio je juče 90 godina postojanja i rada. Na svečanoj akademiji, održanoj u velikoj sali Kulturnog centra Borovo, prikazan je kraći film o istorijatu borovskog Kluba, a prisutne je pozdravio predsednik Slogine uprave Miloš Erić. Sloga je jedan od najstarijih sportskih kolektiva na ovom području. Klub je osnovan davne 1926.godine, a prva kožna fudbalska lopta u Borovo je stigla Dunavom, češkim brodom.

Klub se danas takmiči u Drugoj županijskoj fudbalskoj ligi Vukovarsko-sremske županije – Fudbalskog središta Vukovar, a rad je organizovan kroz četiri selekcije: pionirsku, juniorsku, seniorsku i selekciju veterana, koja se takmiči u Ligi veterana Zajedničkog veća opština.  Jesenji deo sezone seniori Sloge su završili na trećem mestu, juniori su bili drugi, a pioniri peti.  Borovski klub je organizator i Letnjeg malofudbalskog turnira za Memorijal Jovana Sremca, a od pre dve godine za klupsku zabavu, Sloginu “Crno-belu” noć, organizuju i takmičenje u kuvanju čobanca.

Pored sadašnjih i bivših članova i simpatizera crno-belih, Uprave i igrača Vojvodine, na čelu s predsednikom Vojislavom Gajićem te Zlatka Vrančića, predsednika Fudbalskog središta Vukovar – Županijskog fudbalskog saveza Vukovarsko-sremske županije, svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici ovdašnjeg društveno-političkog života. Jučerašnju proslavu uveličali su svojim prisustvom konzulica Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru Nataša Kalezić, predsednik SDSS-a dr Vojislav Stanimirović, predsednik Srpskog narodnog veća i saborski zastupnik dr Milorad Pupovac, saborski zastupnik Mile Horvat, predsednik Zajedničkog veća opština Dragan Crnogorac, zamenik vukovarsko-sremskog župana Đorđe Ćurčić i drugi.

eric-i-gajic

Iako je na ovakvim utakmicama rezultat u drugom planu, dodaćemo i da su Novosađani očekivano bili bolji i savladali domaćina rezultatom 6:0. Uz prvotimce koji su istrčali na Slogin stadion, trener “lala” Nenad Lalatović priliku je dao i mladim igračima iz Omladinske škole FK “Vojvodina”. Jučerašnja utakmica imala je i humanitarni karakter. Odlukom Slogine uprave sav prihod od dobrovoljnih priloga ide u humanitarne svrhe, za pomoć porodici Varga, u kojoj o šestero dece brine samohrani otac i za lečenje mladog fudbalera Vasilija Sentivanca iz Borova.

Predsednik FK “Vojvodina” Vojislav Gajić, poreklom iz ovih krajeva, najavio je nastavak saradnje dva kluba, kroz Omladinsku školu fudbala srpskog prvoligaša. Druženje igrača i simpatizera dva kluba nastavljeno je u restoranu “Galeb” u Borovu, uz svečanu večeru i muziku uživo.

izvor: Radio Borovo

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content