kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Nastavak saradnje bratskih opština

delegacija-Borova-u-Petrovu

Delegacija opštine Borovo na čelu s načelnikom Zoranom Baćanovićem boravila je u zvaničnoj poseti opštini Petrovo u Republici Srpskoj s ciljem produbljivanja kulturne, sportske i privredne saradnje ove dve bratske opštine.
„Budući da je dobar deo Borovčana poreklom sa Ozrena naša namera i želja je da folklornu tradiciju Ozrena, korake, igru, nošnju, što vernije prikažemo našim novim generacijama, a najbolje o svemu tome naučićemo upravo ovde. U tome će nam pomoći Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Kakmuža na čelu sa direktorom Zoranom Vasićem“, rekao je načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović, dodavši da je ova poseta iskorištena i za povezivanje lovačkih udruženja iz Petrova i Borova.  Zavičajno Udruženje Srba Ozrena i Posavine, kako je istakao predsjednik ovog udruženja Rajko Lukić, nastoji da sačuva tradiciju i običaje kraja iz kog su pre više od pola veka tadašnje generacije otišle u Borovo.
„Ako ne znaš ko si moraš se osvrnuti i pogledati odakle si. Rođene su nove generacije na prostoru Borova ali mi taj mladi naraštaj želimo obogatiti tradicijom i običajima Ozrena, prostora gde su im koreni“, rekla je Svetlana Ostojić, umetnički rukovodilac folklorne grupe Zavičajnog udruženja Srba sa Ozrena i iz Posavine.
„Nama je veliko zadovoljstvo što dobru saradnju i pobratimske veze koje imamo sa Borovom jačamo i na ovaj način, i što su Borovčani, zahvaljujući ovom zavičajnom udruženju, i dalje Ozrenci koji čuvaju običaje i tradiciju zajedničkog nam rodnog kraja“, istakao je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković.

Tom prilikom načelnici opština su naglasili da će u budućnosti akcenat biti stavljen na jačanje privredne saradnje i da će kroz zajedničke projekte raditi na privlačenju investicija, pre svega iz fondova Evropske Unije.  U narednom periodu, kako je dogovoreno, na stadionu Lužanjak u Petrovu, fudbalski klubovi iz Borova i Petrova odigraće revijalnu utakmicu, koja će biti prva utakmica odigrana u večernjem terminu, pod reflektorima koji su nedavno postavljeni na ovom stadionu.

izvor: Radio Borovo

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content