kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Završetak projekta Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe

S danom 31.01.2020. godine završila je provedba projekta Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe. Projekt je krenuo u provedbu u prosincu 2017. godine kada su započele promidžbene aktivnosti kojima se stanovništvo Općine Borovo informiralo o projektu i o načinu na koji se mještani mogu uključiti u njegovu provedbu. Tijekom siječnja 2018. godine provedeni su postupci zapošljavanja 20 žena te postupci jednostavne nabave za opremu i promidžbena sredstva. U veljači 2018. godine pokrenut je postupak javne nabave za higijenske potrepštine koje su dostavljane krajnjim korisnicima projekta.

Opći cilj projekta bio je povećati zapošljivost žena pripadnica ranjivih skupina s područja Općine Borovo. Specifični cilj projekta bio je povećanje znanja i vještina nezaposlenih žena s područja Općine Borovo s ciljem njihova lakšeg zapošljavanja i smanjenja rizika od siromaštva te smanjenje socijalne isključenosti i povećanje kvalitete života starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju i osoba s invaliditetom koje žive u Općini Borovo.

Projektom se 20 žena iz kategorije dugoročno nezaposlenih žena, žena nižeg stupnja obrazovanja i pripadnica teže zapošljive skupine, a koje imaju prebivalište na području Općine Borovo, zaposlilo na rok od dvije godine.

Kroz projekt je tijekom dvije godine njegove provedbe osigurana potpora i podrška za više od 160 starijih osoba, osoba s invaliditetom i osoba u nepovoljnom položaju s područja Općine Borovo. Starijim i nemoćnim osobama unaprijedila se kvaliteta života i osigurao dostojanstven život, socijalno ih se uključilo te se doprinijelo razvoju njihove svijesti da su ravnopravni članovi zajednice kojoj pripadaju. Za sve krajnje korisnike projekta su se nabavljale higijenske potrepštine koje su zadovoljavale njihove osnovne potrebe. Žene zaposlene kroz ovaj projekt pružale su potporu i podršku krajnjim korisnicima vršeći usluge:

– Pomoć pri održavanju higijene prostora u kojemu žive krajnji korisnici,
– Pomoć osobama s invaliditetom u svakodnevnim aktivnostima,
– Pomoć pri nabavljanju, pripremi i konzumiranju hrane,
– Pomoć pri nabavci i pripremi ogrijeva i zagrijavanje domova,
– Pomoć pri nabavci i korištenju lijekova,
– Pomoć pri plaćanju računa,
– Uređenje životnog prostora i okućnice,
– Druženje i razgovor s krajnjim korisnicima,
– Ostale usluge za kojima se pojavila potreba.

Ukupan trošak projekta iznosio je 2.341.196,82 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Obzirom kako je projekt polučio izvrsne rezultate Općina Borovo će nastojati u budućnosti osigurati financijska sredstva za provedbu projekta koji bi na isti ili sličan način doprinio zapošljavanju, socijalnoj uključenosti i povećanju kvalitete života za osobe kojima je pomoć potrebna.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 49
Ukupan broj poseta: 402063

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content