kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Odlučeno o dobitnicima povelja i priznanja

grb_logo_icon

Opštinsko veće opštine Borovo je na sinoć održanoj sednici donelo odluku o dodeli priznanja i povelja fizičkim i pravnim licima sa prebivalištem, odnosno sedištem na području Opštine Borovo koje su posebnim angažmanom i rezultatima ličnog rada doprinele razvoju i prosperitetu Opštine Borovo.

Povelja Opštine biće dodeljena Osnovnoj školi Borovo za izuzetan dugogodišnji doprinos u delatnosti vaspitanja i obrazovanja te angažovanja prosvetnih radnika u izvannastavnim aktivnostima u cilju dopunskog animiranja dece obrazovno-kulturnim i sportskim aktivnostima. Inače, Osnovna škola Borovo ove godine obeležava 80 godina postojanja i rada.

Povelja će posthumno biti dodeljena profesoru doktoru Ljiljani Gereke za izuzetan doprinos u prevazilaženju problema mirne reintegracije, unapređenju međuljudskih odnosa i poštivanja osnovnih ljudskih prava, humanitarnim aktivnostima te aktivnostima na širenju svesti građana o potrebi zdravstvene samozaštite kroz organizovanje i delovanje radionice Ekosana.

Opštinsko priznanje biće dodeljeno Marti Lukić, učenici drugog razreda Ekonomske škole u Vukovaru za poseban doprinos na unapređenju odbojkaškog sporta kojim se aktivno bavi unazad šest godina prvobitno kao član odbojkaške sekcije u Osnovnoj školi Borovo, a potom kao član Ženskog odbojkaškog kluba Vukovar. Kao dobitnica mnogobrojnih klupskih i pojedinačnih priznanja predložena je za člana reprezentacije Hrvatske.

Priznanje će dobiti i Melani Bosić, učenica šestog razreda Osnovne škole Borovo za poseban doprinso razvoju sportskih aktivnosti naročito u košarci i atletici u kojoj disciplini je u kratkom vremenskom periodu postigla značajne uspehe kako na području Hrvatske tako i na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Povelje i priznanja biće uručeni 22.maja na svečanosti povodom Dana opštine.

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content