kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Veliko borovsko srce

veliko borovsko srce 2016

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim na prošlogodišnjem dvoranskom humanitarnom turniru u malom fudbalu “Borovsko srce” tri borovske porodice u potrebi danas su dobile nove kućne uređaje i informatičku opremu. Turnir koji je održan 26. i 27.decembra 2015.godine u školskoj sportskoj dvorani u Borovu organizovali su četvrtu godinu zaredom Opština Borovo i Srpski narodni forum.

Dve mašine za veš i jedan računar porodicama Stanivuković, Šuljak i Obradović uručili su zajedno s računima za kupljenu robu i garantnim listovima načelnik Zoran Baćanović, njegov zamenik Duško Drobić i generalni sekretar Srpskog narodnog foruma Zoran Kojić. Kupljene uređaje i opremu na tri borovske adrese isporučio je dostavnim vozilom Milan Vujčić iz borovske Poljoprivredne zadruge “Brestove međe”. Načelnik Zoran Baćanović zahvalio se svima koji su svojim prilozima podržali ovu akciju.

– Uručenjem kućnih uređaja trima socijalno ugroženim porodicama iz Borova s decom humanitarna akcija “Borovsko srce” ušla je u svoj finalni deo. Na prošlogodišnjem turniru uspeli smo prikupiti 5.750 kuna i kupiti tri uređaja za koja su porodice iskazale potrebu. Danas smo ih uručili u prisustvu organizatora turnira i predstavnika medija. Iskreno se nadam da će im ovi uređaji pomoći u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i da će im olakšati život. Tu pomoć pružili su svi naši meštani koji su posetili turnir, sve ekipe i sponzori koji su učešćem na turniru, kotizacijama i dobrovoljnim prilozima pomogli realizaciju akcije. Zahvaljujem se svima na vremenu, trudu i doniranim sredstvima. Na ovaj način uspeli smo svi zajedno kao tim učiniti da tri porodice iz Borova imaju lakši i srećniji život – rekao je u izjavi za Radio Borovo načelnik Baćanović.

Hvala svima

Nova veš mašina olakšaće život i brigu o deci 34-godišnjem Rajku Stanivukoviću, nezaposlenom samohranom roditelju koji živi kao podstanar u Borovu.

– Nakon razvoda od supruge već četiri godine se sam brinem o deci, kao samohrani roditelj dvoje dece, kćeri koja pohađa drugi razred osnovne škole i sina koji tek treba da krene u školu. Zahvaljujem se svim učesnicima akcije. Ulepšali ste nam dan! – ističe naš sagovornik.

Od danas novu mašinu za veš ima i višečlana porodica 54-godišnjeg Igora Šuljka.

– Ova pomoć nam mnogo znači jer nas je u domaćinstvu šestero, troje dece i troje odraslih – kaže Igor čija je supruga invalid, a majka u poznim godinama, tako da će novi kućni uređaj olakšati život ove porodice. Jedini je zaposlen u domaćinstvu, a radi u pekari. “Od jedne plate se ne može živeti, tako da obrađujem i zemlju, šišam ovce i obavljam sve druge poslove. Noćne smene radim već 30 godina – priča naš sumeštanin.

Porodica 37-godišnjeg Daria Obradovića s troje dece školske dobi odlučila se za računar, budući da mašinu za veš već imaju.

– Računar će koristiti deci za školu i daljnje obrazovanje, budući da su deca školske dobi, učenici trećeg i sedmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole. Korisnik sam socijalne pomoći, a na Zavodu za zapošljavanje već 16 godina” kaže Dario koji se nada da će s prolećem biti u prilici da se zaposli u sklopu javnih radova.

Generalni sekretar Srpskog narodnog foruma Zoran Kojić izrazio je zadovoljstvo uspehom ove humanitarne akcije, čiji je pokretač SNF. Nada će da će u narednim godinama zahvaljujući dobrim ljudima usrećiti još mnoge borovske porodice u potrebi.

“Ova humanitarna akcija je zaživela u Borovu i postala svojevrsni brend Srpskog narodnog foruma, kao pokretača i inicijatora i Opštine Borovo koja nam je partner u organizaciji ovog turnira. U Borovu se već četiri godine u decembru održava turnir na kojem se ljudi druže i uz minimalne donacije i kotizacije uspevaju da pomognu našim sumeštanima, kojima je to zaista najpotrebnije” rekao je predstavnik SNF-a u izjavi za Radio Borovo.

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content