kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Borovski penzioneri održali godišnju skupštinu

skupstina penzonera borovo

Udruženje penzionera Borovo održalo je svoju godišnju, izveštajnu skupštinu, na kojoj su usvojeni izveštaji o radu u prošloj i plan i program rada i finansijski plan za ovu godinu. Predsednica borovskog Udruženja penzionera Milica Popadić zadovoljna je radom u prošloj godini, brojnim aktivnostima, a naročito povećanjem članstva. U odnosu na 2015.godinu, prošle godine imali su 40 članova više, odnosno 272 člana. Veruju da će ove godine premašiti taj broj.

I u ovoj godini nastavljaju s redovnim aktivnostima. Pored kulturno-zabavnog života, kroz zdravstveno-humanitarni rad predviđene su redovne akcije merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, odlazak u banje i na more, poseta i pomoć starim i nemoćnim članovima te ekonomsko-socijalne akcije, poput nabavke ogrevnog drveta i živežnih namirnica, po povoljnim cenama i uz otplatu na rate, ističe predsednica borovskih penzionera Milica Popadić. Ukazala je i na izuzetnu saradnju s Opštinom Borovo i svim borovskim udruženjima, kojima pomažu u njihovim aktivnostima, a uprkos skromnim primanjima odazivaju se i na sve humanitarne akcije.

Ispred Opštine Borovo rad borovskog Udruženja penzionera pohvalio je predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić, ističući da je reč o najbrojnijem, najaktivnijem i najbolje organizovanom udruženju u mestu, čiji rad s 20 hiljada kuna redovne godišnje dotacije sufinansira Opština Borovo.

Borovskom Udruženju penzionera čestitao je na uspešnom radu i zamenik vukovarsko-sremskog župana iz redova srpske zajednice Đorđe Ćurčić, pohvalivši opštinske vlasti koje brinu o osobama treće životne dobi.

Pored članova skupštine i predstavnika ovdašnjeg društveno-političkog života, sinoćnjoj skupštini Udruženja penzionera Borovo, održanoj u mesnom Domu penzionera, prisustvovali su i predstavnici penzionerskih organizacija Bršadina, Negoslavaca, Markušice, Ostrova i Vukovara.

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content