kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Borovski penzioneri obeležili Međunarodni dan starijih osoba

dan-starih-2016

Prigodnim programom, koji je održan sinoć u velikoj sali Kulturnog centra Borovo, uz prisustvo 200-ak posetilaca i učesnika programa, borovsko Udruženje penzionera obeležilo je Međunarodni dan starijih osoba.

U programu su učestvovali Dramska i Tamburaška sekcija Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova, učenici Osnovne škole Borovo i mališani iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa” sa svojim nastavnicima i vaspitačima, koji su recitacijama, pesmom, plesom i glumom, čestitali svojim starijim sugrađanima Međunarodni dan starih – 1. oktobar.

Ovaj dan borovsko Udruženje penzionera obeležava proteklih 18 godina. Borovski penzioneri darovali su svu decu, učesnike programa, slatkišima i jabukama. Za iznenađenje večeri pobrinule su se predsednica borovskih penzionera Milica Popadić i članica Upravnog odbora Jelica Dimitrijević, kraćim humorističkim skečom, pokazavši svoje glumačko i zabavljačko umeće.

Borovsko udruženje penzionera sa svojih 270 članova jedno je od najvećih i najaktivnijih udruženja na našem području, čiji rad sufinansira opština Borovo. Uprkos skromnim primanjima, uvek se odvoji pokoja kuna za druženja i putovanja, što je našim penzionerima omiljena aktivnost.

dan-starih-2016-1

Sinoćnjem programu prisustvovali su i predstavnici ovdašnjeg društveno-političkog života. Uz predstavnike lokalne samouprave, na čelu s načelnikom Zoranom Baćanovićem i predstavnike borovskih ustanova, institucija i udruženja, pozivu organizatora odazvao se i zamenik vukovarsko-sremskog župana Đorđe Ćurčić.

Čestitku borovskim penzionerima, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, uputio je u izjavi za Radio Borovo i predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić.

“Svim našim penzionerima poželeo bih dobro zdravlje i sreću u daljnjem životu, da nastave sa svim svojim aktivnostima, da se druže i putuju, da sklapaju nova prijateljstva i ljubavi. Mlađima želim poručiti da nikada ne zaborave na starije, na one koji su bili uz njih kada su odrastali i kada im je bila potrebna pomoć starijih. Naročito je to važno danas, u ovim teškim, turbulentnim vremenima, kada ni njima nije lako. Apelujem na međugeneracijsku solidarnost, da sada mlađi pomognu starijima. I, sigurno je, da ako mi danas pomognemo našim starijima, svojim primerom ćemo pokazati i našoj deci i unucima, kako da se u budućnosti ophode prema nama. Borovskim penzionerima želim sve najbolje u budućem radu i da budu složni i jedinstveni, kao što su bili i dosad” rekao je Jeremić u izjavi za Radio Borovo, čestitajući rukovodstvu i članovima Udruženja penzionera Borovo Međunarodni dan starijih osoba.

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content