kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Dunav – naše more

kud na dunavu 2016

Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova organizovalo je za svoje članove, roditelje dece, sponzore i predstavnike lokalne samouprave, druženje na obali Dunava ispod Sremčeve skele, na prostoru koji zahvaljujući ideji i trudu borovskog entuzijaste i zaljubljenika u prirodu Dejana Jovičića – Pinkija, danas nosi naziv “Pink park”. Cilj je okupljanje i zbližavanje članova društva, budući da je reč o velikom kolektivu, koji broji oko 150 članova u četiri sekcije: folklornoj, tamburaškoj, dramskoj i likovnoj, ističe predsednik društva Rado Bosić. Predsednik borovskog KUD-a pohvalio je trud našeg sumeštanina Pinkija, da stolovima, klupama, ljuljačkama i toboganom, oplemeni ovaj prostor na Dunavu i netaknutu prirodu.

” Pinki je prepoznao vrednost ovog mesta i krenuo da uređuje ovaj deo obale Dunava, da bi danas imali ovaj park, na čemu mu čestitam! Mi mu dajemo podršku, ne samo moralnu, već i pomoć svake vrste i treba svi da ga podržimo i da mu pomognemo, jer ovde se okupljaju naša deca” ističe Bosić.

Današnjem druženju odazvala se i 10-godišnja Jovana Mađarević, članica borovskog KUD-a.

“Drago mi je što se možemo okupiti i družiti svi zajedno, da zajedno uživamo u ovoj lepoti, koju svaki dan doživljavamo, ali sami. Mnogo je lepše u društvu” priča Jovana.
Pink parkom oduševljena je i 13-godišnja Nikolina Petrović. “Ovo je dobra ideja, jer deca mogu dolaziti u park da se druže i roditelji mogu dolaziti zajedno s decom u prirodu” kaže Nikolina.

Druženju na obali Dunava, u Pink parku, prisustvovali su i predstavnici Opštine Borovo, predvođeni načelnikom Zoranom Baćanovićem. Pohvalio je inicijativu borovskog KUD-a da organizuje današnje druženje i angažman Dejana Jovičića – Pinkija na uređenju parka na obali Dunava.

kud na dunavu 2016 - 1
“Opština Borovo podržala je današnju organizaciju i obezbedila hranu za sve učesnike. Ovo druženje će biti jedno lepo iskustvo za sve nas, a posebno decu, kojoj je sve i podređeno. Želeli bi da ovakva druženja budu i češće organizovana u Borovu, na kojima bi okupili našu decu, jer to njima puno znači” ističe načelnik Baćanović.
Da bi današnje druženje proteklo u dobrom raspoloženju, za ručak se tradicionalno pripremala hrana u kotliću, slavonski čobanac za koji je bio zadužen Velibor Nedić, a za najmlađe članove borovskog KUD-a i hamburgeri. Da postoji interes za druženjem i uživanjem u prirodi, potvrdio je i današnji veliki odaziv, budući da se na poziv organizatora odazvalo više od 150 ljudi, članova i simpatizera rada borovskog KUD-a i zaljubljenika u Dunav i Borovo.

izvor: Radio Borovo

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content