kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Sportske igre na terenima Ozren

sportske igre ozren 2015 4

Na Sportskim terenima “Ozren” na Savulji juče su održane 5. Sportske igre, u organizaciji Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine (ZUSOP-a) sa sedištem u Borovu. I ovogodišnja manifestacija okupila je stotinjak takmičara i nekoliko stotina posetilaca. Pored meštana Borova i okolnih mesta, na sportskim igrama učestvovali su i gosti iz Broda u Republici Srpskoj, Šida i Beograda. Prvo mesto u skoku u dalj s mesta osvojio je Ognjen Tovilović s rezultatom od preskočenih 2,52 metra. Vedran Spasojević s preskočenih 2,22 metra bio je drugi u skoku u dalj s mesta, a treće mesto osvojio je Dragan Radovanović s preskočenih 2,20 metara. U disciplini trčanje u vreći za decu najbrže do cilja stigao je Marko Mitrović, Anđela Krnjajić je bila druga, dok je treće mesto zauzeo Srđan Šukurma. U disciplini nošenja jaja u kašikama takmičila su se deca i žene. U konkurenciji dece najspretnija je bila Tea Grabovac koja je osvojila prvo mesto, drugo mesto pripalo je Marku Mitroviću, a treće mesto Sanji Ilić.

sportske igre ozren 2015
 U konkurenciji žena prvo mesto osvojila je Milka Lukić, drugo Smilja Momirović, a treće mesto Milenka Dugić. U navlačenju štapa prvo mesto osvojio je Dejan Mitrić iz Broda. Drugo mesto u navlačenju štapa pripalo je Damiru Savičiću, a treće Siniši Grabovcu.

U disciplini bacanja kamena s ramena, najuspešniji je bio Zoran Vidić. Kamen težine 12,5 kilograma bacio je 8 metara i 30 centimetara. Drugi je Bojan Zarić, koji je kamen bacio 7,35 metara, a treći Siniša Grabovac s rezultatom od 7,17 metara. Zoran Vidić, direktor Doma zdravlja u Brodu, proglašen je i za ukupnog pobednika manifestacije. U sklopu ove sportske manifestacije, održan je i turnir u malom fudbalu. Prvo mesto osvojila je ekipa ZUSOP-a, drugo mesto ekipa Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo, dok su treći bili gosti iz Srpskog sportskog udruženja Prijatelji iz Broda. Odigrana je i prijateljska fudbalska utakmica, pionira borovske Sloge i Srpskog sportskog udruženja Prijatelji iz Broda. U povlačenju kanapa takmičile su se dve ekipe, iz Borova i Broda, a uspešniji su bili Brođani.U balotama su najuspešniji bili Radomir Nikolić i Vedran Spasojević, drugo mesto zauzeli su Nenad Knežević i Tomislav Tomanić, a treće mesto Nenad Mitrović i Pero Savičić. Posetiocima manifestacije predstavili su se u narodnim nošnjama i članovi folklorne sekcije ZUSOP-a. Sportski susreti na Savulji završili su dodelom diploma i pehara, a manifestaciju je zatvorio načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović, zahvalivši svima koji su učestvovali u organizaciji ovog, dosad najuspešnijeg Ozrenskog višeboja.

izvor: Radio Borovo

sportske igre ozren 2015 3 sportske igre ozren 2015 2

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content