kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Cvet po cvet cvetored 2014.

cvet_pocvet 2014 (5)

Sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra u Borovu u organizaciji Udruženja “Plavi Dunav”, upriličena završna priredba manifestacije „Cvet po cvet – cvetored“. U akciju uređenja dvorišta i okućnica ove godine se uključilo više od 50 borovskih domaćinstava, a među njima i penzionerka Leksa Živanović. “Večeras je bilo veoma lepo i uživala sam u prezentaciji naših dvorišta. I ja sam se potrudila, koliko sam mogla, da doprinesem akciji. To mi daje volju za život, da radim još više i bolje, kaže ova Borovčanka koja ističe da, kada je reč o ulaganju u ovaj hobi, za nju nema krize. Na nekoj drugoj stavci oduzmem i uštedim, od prehrane i svega drugog, samo da mi je lepo dvorište” dodaje naša sagovornica“. Predsednik Udruženja Plavi Dunav Ratko Grebić zadovoljan je trudom Borovaca koji su se uključili u ovu akciju i s velikim trudom i ljubavlju uređivali svoja dvorišta i okućnice i time doprineli uređenju i lepoti samog mesta. “Ove godine smo imali više od 50 prijavljenih domaćinstava, a članova imamo preko 100. Svake godine imamo sve više članova i mislim da trebamo biti zadovoljni. Vidi se da ova akcija podstiče i uređenje našeg mesta pa se zahvaljujem svim članovima na dosadašnjem radu. Mislim da bi trebali i dalje da se okupljamo i družimo. Želim da se zahvalim našim sponzorima, a prvenstveno Opštini Borovo koja je generalni pokrovitelj ove manifestacije” rekao je Grebić i pozvao sve zainteresovane meštane da se uključe u rad Udruženja.

cvet_pocvet 2014 (7) cvet_pocvet 2014 (6)

“Smatram da tu ima mnogo više stvari koje bi mogli zajedno da osmislimo i uradimo. Zbog finansijske situacije ne možemo ići u veće projekte, ali se nadam da bi u budućnosti mogli više toga da uradimo“, ističe predsednik ovog borovskog udruženja. Grebić podseća i da tradicionalno Udruženje učestvuje u podeli kuvanog vina za pravoslavni Badnjak i u programu manifestacije “U susret Vaskrsu”. “Nadam se da ćemo sledeće godine ponovo obnoviti Poselo  s naglaskom na izradu naših tradicionalnih ručnih radova” dodaje naš sagovornik. On podseća i da je  Udruženje preselilo u novi prostor, koji je po Grebićevoj oceni, manji od dosadašnjeg, ali funkcionalniji. Dobili su i kompjuter, a rad Udruženja sufinansira Opština Borovo, tako da po rečima našeg sagovornika imaju sve uslove za rad.
Ovogodišnjom akcijom zadovoljna je i sekretarka Udruženja Mica Kozar. “Svake godine je sve više učesnika i sve je lepše i bolje, tako da se ni kriza ne oseća, kada je reč o uređenju naših dvorišta i okućnica. Sve se radi od srca, da bi naše Borovo bilo lepše i uređenije”, ističe Mica Kozar koja se zahvalila svima na podršci.

cvet_pocvet 2014 (4)

„Zadovoljan sam radom ovog udruženja koje deluje prema svojim finansijskim mogućnostima i resursima kojima raspolaže. Udruženje već tradicionalno organizuje akciju Cvet po cvet – cvetored. To je lepa slika koja iz Borova odlazi u svet i promocija našeg mesta” ističe načelnik Zoran Baćanović.

Nakon video-prezentacije borovskih dvorišta na sinoćnjoj svečanosti te kratke prezentacije o radu Udruženja uručene su zahvalnice i cvetni aranžmani zaslužnim pojedincima i kolektivima; Ružici Radulović – Nenezić iz Radio Borova, Dušanu Adnađu, Zlatari “Rim” vlasnika Rajka Lukića, Cvećari “Flamingo”, Miroslavu Ćurčiću, Zvonku Hilu, Aktivu žena SDSS-a Opštine Borovo, KUD-u “Branislav Nušić”, Radio Borovu, TV produkciji Zajedničkog veća opština i načelniku Opštine Borovo Zoranu Baćanoviću.  U kulturno-zabavnom programu učestvovali su folkloraši i tamburaši borovskog KUD-a s vokalnim solistima. Programu je prisustvovalo oko 150 meštana Borova.

tekst:R.Borovo/foto:Č.Bosić

cvet_pocvet 2014 (1) cvet_pocvet 2014 (3) cvet_pocvet 2014 (2)

 

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content