kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Sanacija mostića na Dunavu

mostic_sanacija6
Sanacija drvenog mostića na obali Dunava prema Poretku, bila je cilj jučerašnje radne akcije borovskih  ribolovaca, lovaca, članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva, KUD-a „Branislav Nušić“ i drugih meštana Borova.
Mostić je izgrađen pre šest godina na inicijativu tadašnjeg načelnika Rade Bosića. „Do danas je stalno bio u funkciji, bile su velike vode, ali ga nisu odnele. Međutim, neki nesavesni građani su pokušali da ga unište i onesposobe“, kaže Bosić koji podseća da most ima više namena. Pored njegove funkcionalne namene, tu se okupljaju i građani koji šetaju ili se slikaju na mostiću, kaže Bosić koji je pozvao meštane Borova i izletnike da čuvaju ovaj prostor i da se savesno odnose prema prirodi.  Jučerašnjoj radnoj akciji priključili u se i Mićun Nenezić, a  ispred Sportskog ribolovnog društva „Sloga“ potpredsednik Lazar Radigović. Ovaj Borovac smatra da su se meštani Borova nekad savesnije odnosili prema prirodi te da ovaj biser i netaknutu prirodu koju imamo u Borovu više cene ljudi sa strane koji dolaze u naše mesto i uživaju u prelepoj prirodi.
mostic_sanacija2

Aktivnost sanacije mostića vodio je predsednik KUD-a gdin. Rado Bosić, a materijalnu i drugu podršku dala je Opština Borovo.
Učesnike akcije poslužilo je sunčano i toplo vreme. Pored sanacije mostića, koji je dobio novu konstrukciju i boju, uređen je i obližni prostor. Bila je ovo prilika i za uživanje i druženje u prirodi, a nije nedostajalo ni humora i šale na vlastiti račun.  „Mi nemamo projekat za izgradnju ovog mosta, ali se bojimo da nas ne vide ovi iz Abu Dabija, koji će učestvovati u izgradnji projekta Beograd na vodi, pa kad vide ovu ekipu da i nas ne angažuju“ šali se ovaj Borovac. Jučerašnja akcija završila je zajedničkim ručkom i druženjem uz fiš omiljeno jelo podunavskih krajeva.

sanacija_mostic7
mostic_sanacija1
mostic_sanacija3
mostic_sanacija5
mostic_sanacija4
sanacija_mostic8

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content