kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Završeno “Borovsko srce”

Na humanitarnom dvoranskom turniru u malom fudbalu “Borovsko srce”, koji je održan proteklog vikenda u organizaciji Opštine Borovo i Srpskog narodnog foruma, prvo mesto osvojila je ekipa “Bratstvo i jedinstvo” koja je u finalu savladala ZUSOP rezultatom 6:3, dok su treće mesto osvojili “Terminatori” pobedivši “Srem” iz Markušice sa 6:1.

– Ekipa “Bratstvo i jedinstvo” sastavljena je od igrača iz Borova i Vukovara, Srba i Hrvata pa smo u šali ekipi dali takav naziv. Odazvali smo se kako bi prikupili sredstva i podržali ovu humanitarnu akciju – ističe Nikola Ostojić iz pobedničke ekipe, inače predsednik NK “Sloga” iz Borova.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Siniša Lazić iz ekipe “Terminatori”, dok je najbolji strelac turnira Strahinja Božić iz ZUSOP-a.

– Naši protivnici bili su uigrani i bolji i zasluženo su osvojili prvo mesto. Igrao sam za ZUSOP. Osvojili smo drugo mesto. Proglašen sam najboljim strelcem. Dao sam osam golova. Zadovoljni smo osvojenim drugim mestom. Odazvao sam se zbog druženja i uz znak podrške ovoj humanitarnoj akciji. Volim fudbal i to je moja motivacija – kaže Božić, koji je igrač hrvatskog prvotimca HNK “Cibalia” iz Vinkovaca.

Pehare su najboljim ekipama i igračima uručili načelnik Zoran Baćanović i predsednik Srpskog narodnog foruma Zoran Kojić. Prema rečima načelnika Baćanovića na turniru je prikupljeno 4.300 kuna.

– Čestitam pobednicima, kao i svima koji su uzeli učešće na ovom humanitarnom turniru i doprineli da prikupimo 4.300 kuna. Prikupljena sredstva će dobro doći socijalno ugroženim porodicama iz Borova. Još jednom hvala svim posetiocima i igračima na odazivu – rekao je u izjavi za Radio Borovo načelnik Zoran Baćanović.

– Ovo je već šesti humanitarni turnir. Zadovoljan sam jer je turnir prerastao okvire Borova. Imamo ekipe iz cele regije. Takođe, zadovoljan sam prikupljenim sredstvima. Ljudi su se družili dva dana, igrali i promovisali sport i zdrav život s plemenitom namerom da pomognu –  istakao je predsednik SNF-a Zoran Kojić.

Na turniru koji je održan 23. i 24. decembra, u sportskoj dvorani Osnovne škole Borovo, učestvovalo je 16 ekipa.

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content