kontakt telefon: +385(0)32 439 598

Osnovano Udruženje penzionera Borovo

penzioneri_skupstina_2015

U Borovu je sinoć održana osnivačka skupština Udruženja penzionera Borovo, na kojoj je za predsednicu ponovo izabrana Milica Popadić. Osnivačkoj skupštini prethodila je godišnja, izveštajna skupština borovske podružnice penzionera, na kojoj je usvojen predlog Upravnog odbora o izdvajanju borovske podružnice iz Udruženja “Zapadni Srem” i njenom osamostaljenju.
Pored nove-stare predsednice Milice Popadić, funkciju zamenika predsednice i dalje će obavljati Slobodan Madžarević, a dužnost sekretara i blagajnika Jelica Dimitrijević Članovi Upravnog odbora i u naredne četiri godine biće Slobodanka Ergić, Julka Nedić, Jovica Lazić i Milisav Cvijanović. Članovi Nadzornog odbora su, podsetimo, Milica Sić, Premil Lazić i Ljubomir Kovačević. Usvojen je i Statut Udruženja, usklađen s novim Zakonom o udruženjima.
Izabranom rukovodstvu, sada borovskog Udruženja penzionera, uz predstavnike lokalne samouprave, čestitala je i predsednica Udruženja penzionera “Zapadni Srem” iz Vukovara Mila Landup, ističući da je u ovom slučaju ispoštovana pravna procedura, da odluku o izdvajanju iz Udruženja i osamostaljenju donosi skupština podružnice, kao njeno najviše telo.
Čestitajući izabranom rukovodstvu na reizboru te na dosadašnjem radu i brojnim aktivnostima koje provode na godišnjem nivou, predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić istakao je da će Opština Borovo i nadalje podržavati ovo Udruženje, kroz redovnu dotaciju, ali i dodatna sredstva koja su im na raspolaganju iz opštinskog budžeta, odnosno stavke predviđene za opštinsku manifestaciju “Dani Borova”, a kojoj značajan doprinos svojim programima daju i borovski penzioneri.
Dodaćemo i da su na godišnjoj, izveštajnoj skupštini borovskih penzionera dodeljena priznanja počasnim, doživotnim članovima ove penzionerske organizacije. To su, odlukom skupštine, Đorđe Mirosavljević, Ranka Drašković, Jovanka Milinović, Gosto Lukić, Stjepan Mikić, Savo Mijatović, Dragica Demonjić, Marija Španović, Jelisavka Devedžić, Slavko Zec, Danica Janjić i Desanka Šijaković. Usvojen je i izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2014.godinu kao i program rada i finansijski plan za ovu godinu, težak nešto više od 49 hiljada kuna od čega je 26 hiljada kuna godišnja dotacija opštine Borovo. Udruženje danas broji 266 članova i najbrojnija je organizacija u mestu.

penzioneri_skupstina2_2015

Skupštini je, uz predstavnike podružnica Vukovar Novi, Negoslavci, Ostrovo, Markušica, Pačetin, Bobota i Bršadin, prisustvovao i predsednik Udruženja finansijski oštećenih penzionera Republike Hrvatske od 1991. do 1998. godine, Branko Đukić iz Negoslavaca. Udruženje finansijski oštećenih penzionera, osnovano 1. oktobra 2006. godine u Vukovaru, okuplja finansijski oštećene penzionere, uglavnom srpske nacionalnosti, kojima u spomenutom periodu, a zbog ratnih okolnosti, nisu isplaćene penzije. Samo u Hrvatskoj Udruženje ima 23 hiljade članova. Borovskim penzionerima je poručio, što je ponovio i u izjavi za Radio Borovo, da ovo pitanje nije palo u zaborav, uprkos dugogodišnjim nastojanjima da finansijski oštećeni penzioneri budu isplaćeni. Po rečima Branka Đukića, na rešavanju ovog pitanja radi pravni tim pri Srpskom narodnom veću u Zagrebu. Ističući da je ovo političko pitanje, izrazio je uverenje da će ono biti rešeno bilateralno, na nivou dve
države, Hrvatske i Srbije.

izvor: FB Rdio Borovo

 

Prijavi se

OPĆINA BOROVO

GLAVNA 3, 32 227 BOROVO
tel: +385 (0)32 439-598,
fax: +385 (0)32 439-601,
e-mail: borovo@opcina-borovo.hr
OIB: 02417916452
HR6825000091802900006
Skip to content